donderdag 26 juli 2007

Brons voor Nederlandse vrouwenploeg op aflossingskoers

De Nederlandse vrouwenploeg heeft vanavond brons gewonnen in de aflossingskoers op de piste. Het team met Elma de Vries, Bianca Roosenboom en Mariska Huisman moest de ploegen van Italiƫ (Laura Lardani, Giovanna Turchiarelli, Elena Pichierri) en Duitsland laten voorgaan. Het is de tweede medaille voor Nederland dit EK, na het goud van Elma de Vries gisteravond op de 1000 m.

Elma de Vries: "Het ging goed. Het begin was wat rommelig, maar daarna kwamen we goed op snelheid. We konden drie plekken naar voren opschuiven, en daarna was het een kwestie van goede wissels blijven maken."
De Nederlandse mannenploeg moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Het team met Sjoerd Huisman en Ronald en Michel Mulder reed aanvankelijk goed voorin, maar verloor enkele plaatsen na een paar moeizame wissels. Michel Mulder: "Het was zo druk en rommelig in die wisselzone, je had moeite je ploeggenoot te vinden. Het was net een soort loterij, waar wij jammer genoeg minder goed uit kwamen. We verwachten dat het op de weg wel beter zal gaan."
Het goud ging naar de ploeg van Frankrijk met gouddelver Yann Guyader, Pascal Briand en Nicolas Pelloquin.

De ploegen in de finale hadden zich eerder op de avond nog moeten kwalificeren in series. Het toch al uitlopende programma liep nog een extra uur vertraging op wegens een stroomstoring, waardoor de baan een tijdlang in het donker lag.

Vandaag is het rustdag. Vrijdag vervolgt het programma op de weg. Zondag wordt de afsluitende marathon verreden, een route van 42 km met een aantal klims en afdalingen tussen de dorpjes Canelas en Furadouro (omgeving Ovar).

Bron Skatebond

Geen opmerkingen: