dinsdag 24 juli 2007

Roosenboom vijfde, Ronald Mulder zevende op 300 m

Bianca Roosenboom is vanavond vijfde en Ronald Mulder is zevende geworden op de 300 meter op de piste op het EK. Beiden reden een Nederlands en een persoonlijk record. De verschillen tussen de dames onderling waren beduidend groter dan die bij de mannen. Ronald Mulder bleef met 24,657 enkele tienden verwijderd van de tijd van de Italiaanse winnaar Andrea Zanetti (24,297). Zanetti reed vanmiddag in de voorronde een wereldrecord in 24,079. Ronald Mulder was één van de acht (!) mannen die onder het oude wereldrecord van de Italiaan Gregory Duggento doken: 24,72, in augustus 2002 gereden op het WK in Zandvoorde.

"Ik heb nog nooit zo dicht bij de winnaar gezeten," aldus Ronald Mulder (Zwolle), die al jaren dicht bij een medaille zit, maar het laatste kleine stukje naar de Europese snelheidsduivels nog niet heeft kunnen overbruggen. Mulder: "De tweede bocht liep niet helemaal goed, ik sneed hem niet goed aan. Het is voor het eerst dat ik onder de 25 rijd. Dat het ook een Nederlands record is, is mooi meegenomen, maar dat zegt me niet zoveel omdat er niet zoveel sprinters zijn in Nederland." De Belg Wouter Hebbrecht eindigde op zilver in 24,353, de Fransman Julien Despaux pakte brons in 24,440.

Bianca Roosenboom eindigde met haar vijfde plek achter de drie ongenaakbare Italiaansen en de Duitse Jana Gegner, die nu ook onder de 27 seconden dook. Nicoletta Falcone won in een wereldrecord: 26,213. Roosenboom reed 27,507. "Daar ben ik erg tevreden mee," aldus de Kampense. "Die andere vier reden allemaal wereldrecordtijden. Dan hoef ik me voor een vijfde plek niet te schamen. Het liep goed, beter dan vanmiddag."

Hoewel ze 13e en 14e werden, reden Michel Mulder (Zwolle) en Sjoerd Huisman (Andijk) ook persoonlijke records met hun tijden van respectievelijk 25,103 en 25,164.
Margo van de Merwe (Wolvega) finishte als 17e in 28,772.

Eén van de factoren die de piste snel maken zijn de relatief ruime bochten. Deze zijn voor de rijders iets makkelijker te houden; ze kunnen in de bocht doorversnellen. De temperaturen zijn goed om te skeeleren: 's middags kwam de zon erdoor, maar het werd niet te warm, en 's avonds is het koel.

Uitslagen:

www.mundopatin.com/portugal07, klik op 'on-line'.

www.patimportugal.net, klik op 'provas' en 'classificações', in de Engelse versie op 'events' en 'classifications'.

Bron: www.skatebond.nl

Geen opmerkingen: